Карта (усіх) історичних оборонних споруд України (зведених до 1914р.)

На завершення циклу історичних оборонних укріплень України пропоную вашій увазі підсумкову карту-підбірку даних споруд. На ній зібрані воєдено усі шість раніше опублікованих частин, а саме:

За детальним описом конкретних частин переходіть за відповідним посиланням. 
 
Тут я лише додам, що слово "(усіх)" в назві публікації взято в дужки через дві причини. 
    По-перше, існує певна умовність і суперечливість щодо деяких доданих і не доданих об'єктів (особливо в останній частині). По-друге, цілком ймовірно, що деякі місця я все ще не знайшов (в першу чергу це стосується оборонних городищ).


На момент створення цієї сторінки ця компіляція містить 556 окремих об'єктів, детальніший їх розподіл є на цій діаграмі:

Також, в наведеній мапі поділ відбувається за відповідними категоріями (описаними вище) і відповідно там є шість вкладок із кожною з них.

А підписникам на Патреоні також доступна й інша (альтернативна) версія цієї збірки з традиційним поділом на рівні цікавості.

Скрін альтернативної версії "Карти усіх історичних оборонних споруд України", що доступна підписникам на Патреоні.

Стати одним з них, та таким чином підримати розвиток проекту, можна перейшовши за цим посиланням.

Також, якщо маєте таку можливість, можете скинути кілька гривень прямо на картку Приватбанку - 5168 7554 5654 3889

А окрім цього, можете заглянути на сторінку проєкту у фб. - https://www.facebook.com/whattoseeinukraine

  

 

Фото з верхнього колажу (починаючи з верхнього лівого і за годинниковою стрілкою) - mound.io.ua; zamki-kreposti.com.ua; www.ukrainianline.info; zotic.zp.ua; 7chudes.in.ua; find-way.com.ua; lookmytrips.com; ua.trip-impressions.com; shpalta.media (Юрій Стороженко); golos.com.ua; ua-travels.livejournal.com; zruchno.travel (madmax@studioartv.com.ua); uk.wikipedia.org (IgorTurzh); tsn.ua; www.kray.org.ua; uk.wikipedia.org (MSha); forum.zamki-kreposti.com.ua; uk.wikipedia.org (Denis Vitchenko); www.youtube.com/watch?v=miurfwdi9uM ; jewishkrasilov.org.ua; uk.wikipedia.org (SNCH);  www.0342.ua (Erik Robert); www.google.com/map (Viktor Kruk); andy-travelua.livejournal.com.

Коментарі

  1. гарна робота. але частина фото, використаних для ілюстрацій різних обєктів має відмінних авторів, ніж ті, яких ви вказали. наприклад, ви використали і мої фото (зокрема, і з авторськими знаками), але підписали автором іншу людину.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вибачате, якщо це справді так. Це могло статись через механічну помилку, або коли ваші фото використав якийсь інший ресур без вказівки авторства (тобто подав як свої власні) і я відповідно послався на нього.

      Напишіть які конкретно фото підписані неправильно і я виправлю це, або заміню їх іншими.

      Видалити
    2. з того, що побачив - фото до ілюстрації Богита. мабуть, помилка механічна, ці фото є на Вікіпедії і багато хто їх використовує (більшість з посиланням на Вікі), частина підписують моє авторство, частина - ні.
      я не проти використання цих фото, навіть за. просто, о таку ситуацію помітив. :)

      Видалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Найвищі точки областей України

Карта пам'яток і цікавих місць України

Карта усіх кам'яних замків і фортець України (зведених до 1800р.)

Карта адміністративних центрів Українського козацтва

Карта Об'єктів Світової спадщини ЮНЕСКО в Україні

Карта земляних оборонних городищ України