Карта Об'єктів Світової спадщини ЮНЕСКО в Україні

Світова спадщина ЮНЕСКО - це список видатних природних і рукотворних об'єктів, які вважаються надбанням всього людства. Всього він включає більше тисячі найменувань і вісім з них (частково або повністю) розташовані на території України.  
 
При цьому часто під одним номером в списку світової спадщини включають цілий ряд об'єктів, тож розібратись які конкретно місця в Україні знаходяться під охороною ЮНЕСКО можна за допомогою моєї нової мапи - https://www.google.com/maps/d/edit?hl=uk&hl=uk&mid=1kLSTx1IloV--5tCNo1E33b2jIOAjeHDs&ll=47.84823741393049%2C28.11320980715405&z=6  
 

 Деякі особливості саме цієї карти:
  • Кольори міток відповідають поділу за рівнем цікавості основної мапи проекту.
  • Якщо якийсь об'єкт розташований на території кількох держав на мапі позначену лише ті його частини, що знаходяться в межах України.
  • Об'єкт "Букові праліси Карпат" не має поділу на рівні цікавості та ілюстрацій, бо (в більшості випадків) охороняються саме Заповідні а не Рекркаційні зони природоохоронних об'єктів, а самі букові ліси приблизно всюди виглядають однаково.  
  • Також відсутні ілюстації до додаткових об'єктів "Херсонесу Таврійського" а саме його хори (сільськогосподарських будівель довкола давнього міста). Більшість цих місць ще вивчаються археологами й є не музеєфікованими, тому точної інформації про них мало. Водночас місця розкопок помітні на супутниковій версії гугл-карт.

Якщо вам сподобалась ця підбірка нагадую, що ви можете віддячити за неї та заодно підтримати вихід нових мап -
  • Або ж, можете кинути гріш авторові прямо на карту Привату - 5168 7554 5654 3889

 

Загляніть також на сторінку проєкту у фб. - https://www.facebook.com/whattoseeinukraine

 
 Корисні посилання:
 
1) Опис об'єктів Світової спадщини на сайті Міністерства культури України (тільки культурні пам'ятки) - http://mincult.kmu.gov.ua/control/uk/publish/officialcategory?cat_id=245264015 
 
2) Офіційний список Світової спадщини на сайті ЮНЕСКО - https://whc.unesco.org/en/list
  
Фото з верхнього колажу (починаючи з верхнього лівого і за годинниковою стрілкою) - ua.igotoworld.com; travel.tochka.net; sites.google.com/site/simcudesukraieninetp; uk.wikipedia.org (Сергій Криниця (Haidamac)).

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Карта усіх кам'яних замків і фортець України (зведених до 1800р.)

Найвищі точки областей України

Карта пам'яток і цікавих місць України

Карта адміністративних центрів Українського козацтва

Карта земляних оборонних городищ України